Finns det en tunnelbanevagn som heter Sofie?

Idag begav jag mig till Haninge Centrum efter jobbet på en sko-jakt. Jag försov mig lite imorse och småsprang hela vägen till jobbet, vilket bevisade att mina skor inte längre håller måttet, då jag fick skavsår som bestod av blåsor under fötterna. Jag kom hem 1300 kronor fattigare från shoppingturen, men jag lyckades hitta det jag sökte, och lite till.

Det blev tre par skor. Ett par sandaler som jag inte kunde motstå, särskilt eftersom dom bara kostade 199 kr. Det andra var ett par ännu enklare sandaler som var så sköna så jag var tvungen att köpa dom med. Sen blev det ett par svarta och väldigt luftiga skor som passar lite mer för jobbet eller en promenad.

Jag råkade svänga förbi H&M också, eftersom man nästan måste göra det när man ändå passerar. Där hittade jag svarta shorts som för det första passade och för det andra var på rea. Jag köpte en halvlång, kortärmad skjortblus och två ögonbrynspennor eftersom jag inte kunde välja färg.

Det mest onödiga köpet var även det mest udda. En vit kajavliknande sak med otroligt puffiga och spetsiga axlar och överarmar. Den var ball, fick mig att känna mig som Lady Gaga.  

Det var mina inköp det.


Alla vagnar i tunnelbanan har som bekant olika namn. Jag tittar nästan tvångsmässigt på vilket namn som min vagn har innan jag går in och sätter mig i den. Inte för att det spelar någon större roll, jag skulle inte direkt byta vagn om namnet inte passade. Hittills har det aldrig inträffat så jag tror i alla fall inte att jag skulle det. Hur som helst, igår när jag tog mig in till stan så hette vagnen Viktor, vilket jag tyckte var trevligt att uppmärksamma. På vägen hem åkte jag med Pontus, vilket jag log åt inombords när jag åkte hem. Ibland tror jag att det som händer sker av särskilda skäl, eller kanske bara för att jävlas lite.   


Sommaren i city

Efter en lång dag på jobbet åkte jag hem till Cicci för att umgås och färga hennes hår. Nu, flera timmar senare ligger Cicci sovandes bredvid mig i soffan och Viktor och Mathias spelar TV-spel.

Det är så skönt att vara hemma i Stockholm igen, för hur mycket jag än gillar Nyköping så har jag min familj och mina vänner här hemma.

Allt flyter på bra skulle jag vilja säga. Jag är nu, 5 veckor efter starten på Itrim, hela 10 kilo lättare och känner mig smidigare och piggare än på länge. Halva tiden har gått och jag hoppas verkligen att de sista kilona ska försvinna inom de kommande 5 veckorna. Därefter ska jag sakta men säkert övergå till vanliga mat igen, vilket ska bli en fröjd. Njuta av varenda tugga, det är vad jag ska göra. Sen ska jag dricka lite vin också, det saknar jag.

Jag hoppas sommaren bjuder på mycket festligheter och möjligheter att träffa alla som man saknar hela tiden. Lite av festligheterna kommer jag själv att stå för och anordna, ser särskilt mycket fram emot landetfesten som kommer att äga rum för sjunde året i rad. Jag håller tummarna för bra väder, både för din, min och festens skull.

Nu ska jag nog börja tjata på Viktor så vi kommer hem nångång.

Trevlig helg önskar jag er alla

Det går åt rätt håll

Hade min månadsuppföljning på Itrim idag, har gått ner ytterligare ett och ett halvt kilo på en vecka, så nu har jag gått ner 7,5 kg totalt, vilket betyder att jag har hälften kvar.

Har haft fullt upp nu i två dagar med Johanna och vårat projektarbete. Imorgon är det dags att besöka Systembolaget och Willys för inköp av otroligt mycket alkohol och lite fika och sånt. Ser fram emot det här sista rycket, för sen på torsdag är det dags. Det blir några tuffa dagar nu framför oss, men sen är det en sommar hemma i Stockholm som väntar, så det är bara att bita ihop!

Förresten, ska jobba på Sweden Rock festivalen nästa vecka och är på jakt efter ett tält för utlåning.. någon?

Innan jag går och lägger mig ska jag kila ner i vardagsrummet och hinna kika lite på Avatar med de andra.
Godnatt.


RSS 2.0